Roque Nublo

Roque Nublo

Roque Nublo

…og her kunne vi hatt undertittelen «møte med høydeskrekk». Ikke på grunn av den hellige åtti meter høye steinen Roque Nublo i seg selv, men fordi Ninni, som overhodet ikke har høydeskrekk, nærmest balanserte ut på en nærliggende liten prekestol med stup på alle kanter.

Hoderystende tok jeg tok bilder av dette. Før jeg fant ut at jeg bare måtte prøve selv. Skjelvende som et aspeløv krøp jeg ut på alle fire, før jeg endelig kunne sitte ned og prøve å få kontroll over hode og kropp.

Denne opplevelsen i 2013 ble egentlig starten til en bevisst prosess for å bli kvitt skrekken for hva vi kan kalle «eksponerte høyder». Prosessen har gått veldig bra, men det er en annen historie.

Roque Nublo er liksom stedet du «må» besøke om du befinner deg i fjellene på Gran Canaria. Den er utvilsomt øyas mest berømte stein, og synlig fra mange hold når du vandrer i fjellene.

Roque Nublo er lett gjenkjennelig fra alle sider.

Starten går normalt fra den store parkeringplassen La Goleta – en fottur på rundt tretti minutter. Vi gikk derfra én gang – en annen gang dro vi innom steinen underveis på en annen og ganske lang fottur. Vi gikk dessuten på stier rundt steinen, slik at den kunne beskues fra alle kanter.

"Kongestien" mot Roque Nublo.
Starten på turen…

Slik ble jeg kvitt høydeskrekken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen