San Bartolomé – Pico de las Nieves

Underveis mellom San Bartolome og Pico de las Nieves.
Underveis mellom San Bartolome og Pico de las Nieves.

San Bartolome – Pico de las Nieves

ParkeringSan Bartolomé
NivåKrevende
DistanseCa. 22 km tur-retur
TidDrøye 2 timer opp
Total stigning1050 meter
TipsLettere: parker på toppen, gå ned, ta taxi opp.

Pico de las Nieves er med sine 1935 meter Gran Canarias høyeste fjell. San Bartolomé er fjellandsbyen der vi bor på hotell under vårt desember-opphold på Gran Canaria i 2016.

En av dagene pakker vi sekkene med mat og – for en gangs skyld – varme klær. Når det nærmer seg 2000 meters høyde kan det bli kaldt, også på Gran Canaria! Planen er å gå fra hotellet/San Bartolomé og opp til Pico de las Nieves via Cruz Grande. En tur beregnet til rundt en mil. Og så skal vi jo tilbake igjen.

San Bartolomé.
San Bartolomé

Fantastiske kongeveier

Etter litt tid på asfalt- og grusveier ut av San Bartolomé-området kommer vi inn på en av øyas fantastiske steinbelagte kongeveier – «camino reales». Den følges et godt stykke, etter hvert i slynger opp bratte stigninger.

Så bærer det ut og inn av pinjeskoger, over veikryss og -deler, inn på nye partier med kongevei og så videre. Det er langt å gå, men fint å gå – en tidvis kald vind gjør at vi tar varme jakker av og på underveis. Til slutt er vi fremme på snuplassen/p-plassen på toppen, som ikke er helt øverst på fjellet riktignok. Der har militæret satt opp en radarstasjon.

Ser Teide på Tenerife

Utsikten er formidabel i klarværet. Vi ser små landsbyer og veier som svinger seg opp og ned i terrenget. Vi ser lett gjenkjennelige Roque Nublo, og faktisk så ser vi også Tenerife s høyeste fjell Teide tydelig i horisonten.

På med varm jakke, og så er det velfortjent matpause og nyting av utsikt, før vi tar fatt på hjemveien. Og denne gangen går vi for det meste nedover, rimeligvis med et høyere tempo enn opp.

Her er vi på Gran Canarias høyeste fjell.
På Gran Canarias høyeste punkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen