San Nicolas – Lomo de Güigüi

San Nicolas-Lomo de Güigüi

ParkeringAlbercón ved San Nicolas
NivåKrevende
Distanse18 km tur-retur
Tid5 timer og 45 minutter totalt
Total stigning1063 meter
TipsTa med rikelig med vann.

Kun én gang har vi reist til Gran Canarias vestkyst for å vandre. Fjellene der er betydelig lavere enn sentralt på øya, men samtidig på mange måter villere. Og på denne turen visste vi at vi ikke ville være i nærheten av landsbyer, så her måtte solid matpakke være med. Og vann. Masse vann! Snitt-temperaturen under turen lå nemlig på rundt tretti grader. Varmen ble en utfordring, rett og slett. Men en utfordring vi heldigvis var forberedt på.

Vi dro til byen San Nicolas, på tidvis veier så smale, svingete og bratte at tankene gikk hen til Trollstigen. Selve fotturen startet i Albercón noen få kilometer vest for San Nicolas, der vi fant en parkeringsplass oppgitt i turguiden til Anita og Birger Løvås. Derfra var det lang stigning på hardtrampede stier i åpent og karrig terreng som ga null beskyttelse mot solen.

Veiene oppe i fjellene på Gran Canaria kan være spektakulære.

Gårdsbruk i ingenmannsland

Den samme turguiden hadde forberedt oss på at det kanskje var liv i dalen på motsatt side. Så da vi plutselig oppdaget en hvit hest midt i et tilsynelatende ingenmannsland, var ikke overraskelsen så stor. Og helt riktig – litt lenger ned, skjult under palmetrær, lå et lite gårdsbruk.

Ekteparet som bodde der hadde tretti år bak seg på stedet. De hadde også en liten steinhytte de leide ut til «utvalgte» turister. Året før hadde faktisk et par nordmenn bodd der noen dager. Lengre vekk fra neonlysene og barene langs den turistifiserte kysten lar det seg neppe gjøre å komme på Gran Canaria. Paret ville ikke fotograferes, og de ville heller ikke at vi tok bilde av bruket. De ønsket i størst mulig grad å være i fred for turister, og det var ikke mange som dukket opp der heller, forsto vi.

Krevende tur

Vi tok farvel og gikk videre i retning havet og sluttpunktet/utsiktspunktet Lomo de Güigüi, der vi spiste og drakk før vi startet returen. Vi kunne ha gått videre helt ned til en strand, men vi valgte å droppe det i varmen.

Her stanser vi - Lomo de Güigüi.

Summa summarum kan vi si at dette er en strekning for turgåere som er i bra fysisk form. Den er lang, med mange høydemeter – og i varmen vi hadde gikk det minst med et par liter vann på hver av oss. Men stien var god å gå på, fjellene var ville og vakre, og oppe i høyden var utsikten fabelaktig. Og så var dette en helt ny turopplevelse på Gran Canaria.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen