Vinter

Bybobilen får alltid vinterdekk på om høsten, men bortsett fra et par turer til svigermor i Älvdalen i Dalarna, benyttes den knapt i denne årstiden. Årsaken er at for oss er vinteren skiturer. Langrenn. Og vi er så heldige å bo i Nittedal, der vi har mil etter mil med kjørte spor (takk, Skiforeningen!) i Nordmarka Syd og Nord, samt i Romeriksåsene.

Video fra en tur med bybobilen til Dalarna, julen 2021.

Vi kan sette oss i bilen og kjører i ti minutter, og så legge i vei fra Hakadal til toddy på Gørjehytta. Eller vi kan kjøre i 25 minutter og gå fra Svartbekken til vaflene på Rajabråten. Eller vi kan kjører en halvtime og så gå fra Brovoll og i alle retninger. Eller fra Skjerva. Bare for å ta noen få eksempler.

Selvsagt kunne vi brukt bybobilen som base for skiturer andre steder, men vi ser rett og slett ikke poenget, når vi har så mye å velge i her. For oss har våre bobiler og bybobiler aldri vært målet i seg selv, men middelet til å oppnå målene. Fleksibilitet og komfort når vi vil oppleve nye steder og vandringsruter i sommerhalvåret!

Disse ordene skrives i slutten av mars 2024, like før påske. Den første skituren foregikk 13. desember (15 km) og den siste 21. mars. Det ble 23 turer og til sammen akkurat 400 kilometer. Uten å flytte oss nevneverdig fra boligen på Åneby i Nittedal.

Et par ganger de senere år – sist i 2023 – har vi også reist til fjellene i Sylarna, øst for Trondheimsregionen. Der har vi gått fra hytte til hytte på brede fjellski en ukes tid, noe som er fantastisk fint. Vi bor på alt fra primitive Gåsen til luksus på hotellet Storulvån. Ofte er det servering av nydelig middag på bestemmelsesstedet. Og etter et par mil på fjellski smaker maten enda litt bedre!

Vår portugisiske vannhund Alva er selvsagt alltid med på våre skiturer. Hun er ingen trekkhund. Men hun elsker vinter og snø! Og når hun får på seg trekkselen skjer det noe magisk…

Bybobilen får altså i det store og hele stå i fred med sine piggfrie vinterdekk. Men i mars/april begynner det å krible. I 2024 ble for eksempel sesongen avsluttet uka før påske. Skjærtorsdag er bybobilen klar, og snuta settes mot det sørlige Sverige. En ny sesong – den aller beste – er i gang.

Klar for sesongen 2024.

2 hendelser på “Vinter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen