Ayacata-La Culata-Tejeda

Restaurant i Tejeda.

Ayacata-La Culata-Tejeda

ParkeringAyacata
NivåKrevende
Distanse16 km tur-retur
TidCa. seks timers gange tur-retur
Stigning980 meter totalt (tur-retur)
TipsVurder Roque Nublo – blir en time ekstra.

Dette er en skikkelig dagstur, som tok oss fra Ayacata via La Culata til Tejeda, som kanskje er den vakreste landsbyen i fjellene på Gran Canaria. Vi tok leiebilen til Ayacata, som ligger ved hovedveien GC-60, på 1300-meters høyde. Parkerte og la i vei på en tur som er estimert til rundt åtte kilometer. Vi surret litt ved et par anledninger, så det ble et par «æresrunder» som tok litt ekstra tid. Men på en fin dag gjør det ingenting!

Turen mot Tejeda går gjennom all slags terreng; pinjeskog og åpne landskap, først opp til nesten 1600 meter, så nedover til drøye 1000 meter ved målet. Underveis passerte vi La Golata – den store p-plassen som særlig brukes av de som skal bort til Roque Nublo. I landsbyen La Culata – knapt halvveis – stanset vi på en liten kafé for kald øl og iskrem, og slo av en prat med noen geiter som «drev bilopphuggeri».

Fremme i vakre Tejeda, som er landsbyen med nest høyest beliggenhet på Gran Canaria, ble det skikkelig utendørs lunsj på restauranten Cueva de la Tea – for øvrig servert av en trivelig fyr som hadde jobbet et par år i Norge. En del velger sikkert å ta taxi tilbake til Ayacata. Vi valgte å gå, og på tilbaketuren gikk vi riktig hele veien, så den ble unnagjort på knapt 2,5 time, med en stigning på snaut 600 meter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Skroll til toppen